Đoković dobija ponudu koja se ne odbija

Novak na meti Nikea

Đoković dobija ponudu koja se ne odbija

Novaku Đokoviću u maju naredne godine ističe petogodišnji ugovor sa japanskom firmom Uniqlo vrijedan oko 40 miliona dolara.

Zbog toga i ne čudi podatak da se u trku za sponzorstvo drugog igrača svijeta uključilo nekoliko sportskih brendova, među kojima je i Nike koji je i prije nekoliko godina pokazao veliko interesovanje za Srbijanca.

Pojedini španski mediji navode da Nike sprema Đokoviću ponudu koja se ne odbija.

Jedan od vodećih proizvođača sportske opreme trenutno je sponzor Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu, ali s obzirom na njihovu lošu formu i rezultate u posljednje vrijeme, Nike želi da ponovo povrati primat u bijelom sportu tako što će za svoje zaštitino lice imati tenisera iz samog vrha.

Federer i Nadal su 2008. godine sa Nikeom potpisali desetogodišnje ugovore vrijedne po 100 miliona dolara, a o cifri koju su ponudili Đokoviću i dalje se nagađa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti