Španci ovo ne pamte: Ostao bez vozačke na osam mjeseci
Foto: EPA

Pereira šokirao svojom brzom vožnom

Španci ovo ne pamte: Ostao bez vozačke na osam mjeseci

E. Čaušević

Mladi fudbaler Manchester Uniteda, Andreas Pereira, koji trenutno igra na posudbi u Valenciji našao se u velikim problemima.

Španska policija zaustavila je Pereiru u ponedjeljak navečer zbog prebrze vožnje nakon što ga je "uhvatio" radar. Ovaj 21-godišnji fudbaler je sa svojim Bentleyjem vozio skoro 150km/h u zoni gdje je ograničenje 50km/h.

Ovaj potez je šokirao špansku policiju koja nije doživjela da neko kroz naseljeno mjesto vozi čak 150 na sat. Oni su brzo reagovali te su priveli Pereiru na saslušanje.

Mladi fudbaler je preuzeo odgovornost i imao je sreću što nije bio pod dejstvom alkohola. Ipak, nije uspio da se izvuče jer mu je oduzeta vozačka dozvola na čak osam mjeseci. 

"Iskreno mi je žao zbog toga što sam prebrzo vozio. Prihvatam svoju kaznu. Bitno je da ste oprezni kada vozite i da uvijek poštujete pravila. Ja sam svoju lekciju ovaj put naučio", poručio je Pereira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi