Svjetla pozornice pripadaju Lexus LF-CC konceptu

Paris Motor Show 2012

Svjetla pozornice pripadaju Lexus LF-CC konceptu

M. Skaka
Teme:

Nakon predstavljanja nagrađivanog Lexus hibridnog 2+2 koncepta sportskog kupe modela LF-LC na Sajmu automobila u Detroitu i Ženevi, svjetla pozornice predstojećeg Sajma automobila u Parizu su rezervisana na novi kupe koncept Lexus LF-CC.

Kompaktni model sa pogonom na zadnje točkove i full-hybrid tehnologijom Lexus LF CC svojim vanjskim izgledom predstavlja dalju evoluciju novog dizajnerskog izričaja Lexus modela sa tipičnim "L" linijama, sa do sada najizraženijom izvedbom rešetke motora.

Kad je riječ o dizajnu interijera, Lexus nam samo nagovještava kakav luksuz možemo očekivati kod novih Lexus modela i najavljuje daljnji razvoj Lexus dizajnerske filozofije HMI (Human Machine Interface). Naposljetku, kontrast u odabiru šeme boja eksterijera i interijera ovom vozilu istovremeno daje elegantni i sportski izgled i imidž.

Novim konceptom Lexus želi naglasiti svoju opredijeljenost da kupcima uskoro ponudi serijski model iz D-segmenta, “atraktivnog, sportskog dizajna, sa naprednim tehnologijama, koji će pružati vrhunski ugođaj u vožnji”.

Lexus LF-CC pokreće hibridni pogonski sistem, koji se sastoji iz novog četvorocilindričnog 2.5 l benzinskog motora u kombinaciji sa elektromotorom, koji garantira vrhunske performanse za kupce D-segmenta uz manju emisiju CO2 od 100 g/km.

Osim svjetske premijere novog LF CC, Lexus će u Parizu predstaviti i potpuno novi LS 600h F SPORT model. Novi LS sedan se odlikuje dinamičnijom izvedbom vanjskog i unutrašnjeg dizajna te donosi unaprijeđene performanse vožnje, luksuz na koji smo navikli uz upotrebu vodeće svjetske inovativne hybrid tehnologije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.