Adnan Ćatić u decembru kreće po IBF titulu

Britanac brani pojas protiv Ćatića

Adnan Ćatić u decembru kreće po IBF titulu

M. Šljivak

Njemački bokser bh. porijekla Adnan Ćatić (Felix Sturm), imaće priliku da osvoji IBF titulu u srednjoj kategoriji 7. decembra protiv britanskog borca Darrena Barkera.

Barker je osvojio titulu pobjedom nad Danielom Gealom, koji je Ćatiću uzeo titulu prije dvije godine, a nakon što je Ćatić pobijedio Crnogorca Predraga Radoševića, dobio je priliku da izazove IBF šampiona.

Borba je Ćatića i Barkera je najavljena za 7. decembar u Njemačkoj, a iz tabora britanskog boksera su najavili i revanš u Londonu, ukoliko Ćatić bude bolji u ovoj borbi.

Ćatić u karijeri ima 44 profesionalne borbe od kojih je 38 dobio, a doživio je samo tri poraza. Sa druge strane Barker u 27 borbi ima 26 pobjeda i jedan poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.