Alibašić i Redžić najbolji sportisti invalidi BiH u 2013.

Izbor najboljeg sportiste invalida BiH u 2013.

Alibašić i Redžić najbolji sportisti invalidi BiH u 2013.

M. Šljivak

Reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci Safet Alibašić i atletičarka Sanela Redžić proglašeni su najboljim sportistima invalidima BiH u 2013. godini.

Na manifestaciji koja je danas održana u Domu  Oružanih snaga BiH, Alibašić i Redžić su dobili priznanja za najbolje sportiste invalide u 2013. godini.

Alibašić je s odbojkaškom reprezentacijom ove godine osvojio osmu uzastopnu titulu prvaka Evrope, dok je Redžić u bacanju kugle  osvojila bronzu na paraolimpijskom prvenstvu ovog ljeta.

Najuspješni trener u protekloj godini je selektor repezentacije BiH u sjedećoj odbojci Mirza Hrustemović. 

Streljačka ekipa Unsko - sanskog kantona proglašena je najboljom ženskom ekipom, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji odnijela reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci. 

Najperspektivniji mladi sportisti u BiH su Ilma Kazazić u ženskoj i Suljo Karanović u muškoj konkurenciji. 

Nagrade za najbolje sportske radnike u invalidskom sportu dobili su Mirsad Hasić i Sead Duranović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.