Bjelajac: Cilj mi je da isplivam normu za Svjetsko prvenstvo

Banjalučki plivač za SportSport.ba

Bjelajac: Cilj mi je da isplivam normu za Svjetsko prvenstvo

D. Vejo

Dva peta mjesta na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj u disciplini slobodni stil na 50 i 100 metara, zatim Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, Svjetsko juniorsko prvenstvo u Singapuru, državni rekord na 50 metara slobodnim stilom, a onda i Dubai gdje je preplivao svoje protivnike, na svim ovim takmičenjima i svi ovi uspjesi pripadaju mladom banjalučkom plivaču Nikoli Bjelajcu.

Uspjeh nije stigao preko noći, iza istog stoji dugotrajan i mukotrpan trud i rad. Budi se s prvom jutarnjom rosom, a zatim uskače u bazen. Put do trona nije bio niti malo lak, a onda se desio Dubai. Gdje je mlada i talentovana plivačka nada, pomela konkurenciju. Tri zlata i jedna bronza, to je uspjeh koji je ostvario član plivačkog kluba "Olymp" u dalekoj zemlji.

"Takmičenje u Dubaiju bilo je kontrolno, jer tek smo počeli sezonu. Učestvovali su takmičari većinom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali tu su bili plivači Južne Afrike, Rusije, ali i pojedinih djelova Evrope. Nadam se da ću u ovakvom ritmu nastaviti i dalje, jer to su jako dobra vremena za ovaj dio sezone", rekao je za SportSport.ba banjalučki plivač, Nikola Bjelajac.

Za mladog plivača nema odmora, jer ga već predstojećeg mjeseca očekuju novi izazovi.

"U Zrenjaninu se nadam da ću plivati još bolje i ostvariti još bolje vrijeme. Ja sam ove godine u apsolutnoj kategoriji, tako da dolazi veliki broj vrhunskih plivača, onih već afirmisanih, koji su stariji ali isto tako i iskusniji od mene", dodaje Bjelajac.

U plivanje je krenuo još od malih nogu, brzo se zaljubio u taj sport, pa tu i ostao.

"Plivanjem sam se počeo baviti od kada se otvorio Gradski olimpijski bazen u Banjaluci. Veoma brzo sam zavolio ovaj sport, te sam u istom ostao do dan danas", riječi su mladog plivača.

Banjalučanin je govorio i o planovima za dalje kada je u pitanju plivanje.

"Nadam se da ću isplivati normu za Svjetskom seniorsko prvenstvo koje se održava naredne godine u maju mjesecu u Budimpešti", zaključuje Bjelajac.

Ipak, za sve ove uspjehe zaslužan je i njegov trener bez kojeg ovako dobri rezultati ne bi bili mogući.

"Banja Luka broji dosta plivačkih potencijala. Tu su Mihajlo Čeprkalo i Nikola Bjelajac, te još par plivača koji vrijedno rade. Za prvenstvo u Dubaiju smo se spremali od avgusta mjeseca, to nam je bilo kotrolno takmičenje za Budimpeštu naredne godine. Imamo sada takmičenje u Zrenjaninu, tu bi Nikola trebao da potvrdi vremena iz Dubaija i da otpliva još bolje trke. Radimo dva puta dnevno po dva sata, plus fitnes tri puta nedjeljno. Uslovi su odlični u Banjaluci. Problem je što moramo imati dva puta prirpeme godišnje na većoj nadmorskoj visini, a to je finansijki slabije moguće", istakao je trener Olympa, Miodrag Čeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi