BL Volley čeka Kulu Gradačac, Vogošća u Bijeljini

Borba za titulu i opstanak

BL Volley čeka Kulu Gradačac, Vogošća u Bijeljini

U prvenstvu BiH za odbojkašice tokom vikenda na rasporedu su prvi četvttfinalni mečevi play-offa i prvo kolo Lige doigravanja za opstanak.

U četvrfinalnim utakmicama za prvaka igraju BL Volley - Kula Gradačac, a drugi par čine Tuzla - Bihać Preminger.

Igra se do dvije pobijede, a u eventualno trećoj odlučujućoj utakmici prednost domaćeg terena imaće odbojkašice iz Gradačca i Bihaća. Pobijednike u polufinalu čekaju "brčanske princeze i "gatačke tigrice".

Biće zanimljivo i nadmetanju u play-outu za opstanak u Premijer ligi, a parove prvog kola čine: Modriča - HE na Drini  i Radnik - Vogošća.

Poslije završene prve faze odbojkaškog prvenstva na osnovu plasmana, ekipe su u play-outu prenijele bodove po pravilnika Odbojkaškog saveza BiH, a tabela izgleda ovako:

Tabela:
1. Modriča 9
2. Radnik 6
3. Vogošća 3
4. H/E na Drini 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.