Bosse javno prozvao Tuku: Mislim da je dopingovan!

Francuski mediji prenijeli bahatu izjavu

Bosse javno prozvao Tuku: Mislim da je dopingovan!

Francuski atletičar Ambroise Bosse je nakon finalne utrke na 800 metara u Pekingu javno optužio Amela Tuku, kojem nije čestitao na osvojenoj bronzi.

Bosse u finalu utrke završio na petom mjestu sa rezultatom 1:46,63, ali uprkos tome što je svoj plasman u odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo popravio za dvije pozicije, nije bio sretan.

Francuski mediji su objavili Bosseovu bahatu izjavu nakon finala, u kojoj se dotakao Tuke i Poljaka Kszczota, čije nastupe smatra neregularnim. Bosse je istakao da kako sumnja da su oba atletičara medalju osvojila na neregularan način i da su bili dopingovani.

Bosse je dodao i to da mu je Tukin nagli uspjeh još neobičniji, jer je atletičar "stigao niotkud i za kratko vrijeme svoj lični rekord popravio za čak 3 sekunde i 61 stotinku".

Također, na kraju jučerašnje utrke desio se jedan zanimljiv detalj. Prilikom fotografisanja sa zastavama, Bosse i Tuka su se sudarili ramenima. (3:03)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.