Četvrta pobjeda odbojkašica Srbije

SP za odbojkašice

Četvrta pobjeda odbojkašica Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je do svoje četvrte pobjede na Svetskom prvenstvu u Italiji, a igračice Zorana Terzića su savladale Kanadu sa 3:1.

Srbijanske odbojkašice su do trijumfa došle sa 25:7, 26:28, 25:21, 25:15 po setovima, pa će se u nedjelju boriti sa Brazilom za prvo mjesto u grupi pred početak druge faze SP-a.

Najbolja u timu  Srbije bila je Milena Rašić sa 17 poena, dok je Tijana Bošković dodala dva manje.

Reprezentacija Srbije je protiv Kanade odigrala dobar meč, koji je mogla da dobije i u tri seta da nije bilo opuštanja nakon ubjedljivog izdanja u prvom periodu. 

Prvi set srpske odbojkašice su dobile sa 25:7, da bi Kanađanke odmah uzvratile, a iako se činilo da se naš tim vratio, svojim greškama je rivalkama dao set. U naredna dva seta Terzićeve izabranice nisu imale težak posao i sigurno su stigle do vrednog trijumfa. 

Tabela grupe B:
1. Srbija   11   4   0   12    4
2. Brazil   9   3   0   9   0
3. Bugarska   6   2   2   8   8
4. Turkska   4    1   2   6   6
5. Kanada   3   1   3   4    10
6. Kamerun   0   0   4   1   12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.