Collins na klupu, Young na teren
U nedjelju starta protiv Jaguarsa, Vince Young

NFL vijesti

Collins na klupu, Young na teren

Samo dan nakon što su u Tampi objavili da će u sljedećoj utakmici početi s novim QB, to su učinili i u Tennesseeju, koji je također novu sezonu otvorio s katastrofalnih 0-6.

Tim koji je prošlu sezonu sa skorom 13-3 izborio doigravanje ove igra neprepoznatljivo. U nedjelju bi protiv Jacksonvillea kao starter trebao početi Vince Young, dok bi iskusni Kerry Collins završio na klupi. Da stvar bude zanimljivija upravo je Young nakon loše igre protiv istog protivnika prije dvije godine završio na klupi.

Tennessee Titansi su ovu sezonu otvorili katastrofalno, ali je trener Jeff Foster vjerovao u bolje dane sve do prošlog kola kada je njegov tim poražen od New Englanda s visokih 57:0, pa je nakon toga odlučio promijeniti stvari u svojoj momčadi.

Kerry Collins je prošle sezone igrao odlično i odveo je Titanse u doigravanje sa skorom 13-3, ali je ove sezone zapao u jednu krizu koju niko ne shvata. U samo prvih šest utakmica napravio je grešaka koliko za dvije posljednje sezone.

Ipak, nije samo problem Collins. Veliki problem Jeffu Fosteru stvaraju povrede nekoliko njegovih igrača. Tako je izgledno da nedjeljnu utakmicu protiv Jaguarsa neće igrati Javon Ringer, Cortland Finnegar, Nate Washington i Mark Jones, što je veliki hendikep za ovaj tim.

Ova sezona je gotova za Titanse, više niko ne vjeruje da se može dogoditi čudo da se plasiraju u doigravanje, pa će ostatak sezone iskoristiti za uigravanje tima za narednu sezonu i izbjegavanje još neke blamaže kao one protiv Patriotsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.