Cowboysi i Chargersi nastavili seriju pobjeda

NFL

Cowboysi i Chargersi nastavili seriju pobjeda

M. Šljivak

Dallas Cowboysi i San Diego Chargersi došli su do novih pobjeda u NFL-u.

Cowboysi su savladali na gostovanju na Century Link Fieldu Seattle Seahawkse rezultatom 30:23.

Vrlo uzbudljiv i neizvjestan susret riješen je u samom finišu susreta. Prvo je DeMarco Murray postigao touchdown nakon kicka Dana Baileya za prednost Dallasa od 27:23, da bi Bailey field goalom na minut do kraja odlučio pobjednika meča.

Tony Romo je odigrao jako dobar meč. Kompletirao je 21 pas za 250 jardi i dva touchdowna. DeMarco Murray je imao 29 nošenja za 115 jardi uz jedan touchdown, a odličan je bio wide receiver Terrance Williams koji je u samo dva hvatanja osvojio 70 jardi.

San Diego Chargersi su uz dosta muke savladali na Coliseumu Oakland Raiderse 31:28. 

Do pete pobjede u sezoni tim iz San Diega je stigao uz velike probleme protiv Oaklanda, koji je još uvijek bez pobjede u ovoj sezoni.

Brenden Oliver je donio pobjedu Chargersima na dvije minute prije kraja touchdownom i trčanjem od jednog jarda.

Philip Rivers je bio sjajan sa 313 bačenih jard za tri touchdowna, dok je Branden Oliver imao 26 nošenja za 101 jard.

Andre Holmes je na drugoj strani imao četiri uhvaćena pasa za 121 jard i dva touchdowna, a Derek Carr je bacio 282 jarda za četiri touchdowna.

Arizona Cardinalsi su na svom terenu bez većih problema savladali Washington Redskinse 30:20.

Carson Palmer je kompletirao 28 pasova za 250 jardi i dva touchdowna. Na drugoj strani Redskinsima nisu pomogla ni 354 bačena jarda Kirka Cousinsa i sjajan meč DeSeana Jacksona koji je imao tri hvatanja za 115 jardi.

U još jednom večerašnjem meču Jay Cutler, Alshon Jeffrey i Matt Forte su vodili Chicago Bearse do pobjede nad Atlanta Falconsima 27:13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.