Damir Hadžović potpisao za UFC

Debituje u Zagrebu

Damir Hadžović potpisao za UFC

Dž. Mrakić

Tek tri sedmice nakon što je Elvis Mutapčić potpisao za UFC, još jedan bosanskohercegovački MMA borac stavio je paraf na ugovor s najjačom MMA promocijom svijeta.

Bosanac s danskom adresom Damir Hadžović (10-2) debituje već 10. aprila u Zagrebu, kada se sastaje sa neugodnim Rusom Mairbekom Tasiumovom (24-5), koji je za UFC već odradio pet borbi i ostvario četiri pobjede i jedan poraz.

Tako je je zagrebački „fight card“, nakon dva Srbijanca i dva Hrvata, napokon dobio i jednog borca porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Inače, Hadžović se takmiči u lakoj kategoriji, na nizu je od šest pobjeda i neporažen je skoro četiri godine. Jedina dva poraza upisao je Krzysztofa Jotka i Andreasa Stahla, trenutnih članova UFC-a, protiv kojih se nije borio u svojoj kategoriji.

U posljednje dvije godine ostvario je značajne pobjede protiv UFC veterana Johna Maguirea (20-8) i Ivana Musarda (22-9-1), a od 10 pobjeda u karijeri pet njih obezbijedio je nokautom, tri "submissionom“ i dvije odlukom sudaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi