Dodgersi uspjeli poravnati
Sjajna partija A-Roda

MLB Play off

Dodgersi uspjeli poravnati

Dodgersi su uspjeli pobjedom nad Philliesima da se vrate u seriju, dok su Yankeesi bili bolji od druge kalifornijske momčadi Angelsa sa 4:1 i tako poveli sa 1-0 u seriji.

Yankeesi su dobili prvu utakmicu finalne serije Američke lige protiv LA Angelsa sa 4:1 i poveli sa 1-0 u seriji. Yankeesi možda nisu bili na nivou od prije nekoliko utakmica, ali i kao takvi su bili prejaki za Angelse, koji su svoj cilj ispunili plasmanom u finale.

Yankeesi su dobili svoju četvrtu u nizu utakmicu u doigravanju, dok su Angelsi ovim porazom pali na skor 8-16 u doigravanju nakon što su 2002. godine osvojili World Series. Alex Rodriguez je odigrao svoju najbolju utakmicu u doigravanju, a standardno dobar je bio Derek Jeter.

Dodgersi su se brzo oporavili od poraza od Philliesa i uzvratili im istom mjerom. Dodgersi su ovaj put bili bolji sa 2:1 i poravnali skor u seriji na 1-1. Nije to bila spektakularna utakmica kakva se očekivala, ali Dodgersima je jedino bilo važno slaviti u ovoj utakmici.

56.000 ljudi, odnosno potpuno rasprodat stadion u Los Angelesu, svjedočio je ovom susretu bez obzira na jaku kišu koja je padala. Serija se seli u Philadelphiju, gdje će stadion također biti popunjen.

Rezultati:

NY Yankees – LA Angles 4:1 (1-0)
LA Dodgers – Philadelphia 2:1 (1-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.