Drew Brees ostaje u Saintsima

Za pet godina 100 miliona

Drew Brees ostaje u Saintsima

M. Maksimović

Quarterback New Orleans Saintsa, Drew Brees je potpisao novi ugovor na pet godina vrijedan 100 miliona dolara.Brees je NFL karijeru počeo 2001.godine kada je izabran kao 32.pick druge runde drafta.

Pet sezona je proveo u ekipi San Diego Chargersa, a onda je 2006.godine stigao u New Orleans. prije dvije godine je sa Saintsima osvojio veliki Super Bowl na Floridi.Tada su Saintsi u velikom finalu sredili Indianapolis Coltse 31:17, MVP finala je bio upravo Drew Brees.

Po statistici, radi se o najboljem quarterbacku u posljednjih šest sezona.Kompletirao je 2.488 pasova za 28.394 yarde i 201 touchdown. Prošle sezone sa 5.476 bačenih yardi stigao do rekorda te je dodao 46 touchdowna.

Prema najavama Brees bi u prvoj godini trebao dobiti 40 miliona dolara, tri od plate, 37 od bonusa. Podsjećamo da niti jedan igrač u istoriji NFL-a nije dobio ugovor sa prosječno 20 miliona dolara godišnje.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.