"Fedor neće zaraditi 2.5 miliona dolara za Novu godinu"

Uskoro ime protivnika

"Fedor neće zaraditi 2.5 miliona dolara za Novu godinu"

Dž. Mrakić

Fedor Emelianenko nakon višegodišnjeg odsustva iz oktagona obilježit će svoj povratak za Novu godinu.

Možda i najveći MMA borac svih vremena postigao je dogovor s promocijom bivšeg šefa Pridea Nobuyukija Sakakibare, a inostrani mediji plasirali su informaciju da će „The Last Emperor“ za novogodišnju borbu zaraditi vrtoglavih 2.5 miliona američkih dolara.

Ipak, Sakakibara, koji još nije otkrio ime svoje nove promocije, opovrgnuo je ove navode.

"Informacija o 2.5 miliona dolara je apsolutna laž“, izjavio je u razgovoru za R- Sport.

"Siguran sam da je u mnogobrojnim pregovorima s američkim promocijama Fedoru ponuđeno mnogo više novca nego što je naša mogućnost. Povratak Fedora u Japanu nema nikakve veze s novcem, i to je činjenica".

Sakakibara će uskoro održati press konferenciju u Tokiju gdje će otkriti nešto više detalja vezano za novogodišnji meč, ali i ime svoje nove promocije. 

Ruski „TASS Sports“ izvijestio je kako će novi Fedorov protivnik biti poznat 8. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.