Fenomenalan start sezone Emine Hadžiahmetović

Najbolja bh. stonoteniserka

Fenomenalan start sezone Emine Hadžiahmetović

Naša najbolja stonoteniserka Emina Hadžiahmetović protekle sedmice boravila je zajedno sa svojom trenericom i sestrom Amelom Hadžiahmetović- Mujezinović na Svjetskom protour turniru u bugarskom gradu Panagyrishte.

Iako je nastupala u dvije konkurencije U-21 seniorke i u konkurenciji Woman Senior Emina je uspjela da održi veoma dobru koncentraciju i fizičku izdržljivost za sve mečeve koji su bili izuzetno značajni i zahtjevni, te da se na kraju izbori za plasman u najboljih 8 U-21 seniorki i u najboljih 32 Woman Senior.

"Ovakav rezultat dolazi samo uz veliki napor i uporan rad mada je nekada jako teško s obzirom na uslove u kojima radimo i borimo se da obezbijedimo novac kako bi Emina mogla uopće da nastupa na ovakvim velikim takmičenjima i da radi ono što najbolje zna, a to je da igra stoni tenis", rekla je njena najveća potpora i trenerica Amela Hadžiahmetović-Mujezinović. 

Ovim rezultatom mlada bh. stonoteniserka postavila je dobre temelje za novu sezonu.

"Ova sezona za nas je upravo počela ovim turnirom te se iskreno nadam da ćemo u budućnosti imati podršku koja nam je potrebna da bismo odlazili na ovakva takmičenja gdje će Emina moći što više da se sastaje sa Azijatima, koji u stonom tenisu apsolutno dominiraju i da im pruža adekvatan otpor. Oni su ovaj turnir upravo i osvojili i u muškoj i ženskoj konkurenciji", naglašava Hadžiahmetović - Mujezinović.

Inače, ovo je kvalifikaciona godina za Olimpijske igre u Brazilu 2016. tako da su protourevi sve jači i teži i svi najbolji igrači započeli su sezonu upravo kao i Emina u Bugarskoj.

"Svima nam je jako stalo ukoliko uspijemo da obezbijedimo normu za Olimpijske igre, a s obzirom na činjenicu da iz svake države samo dvije igračice mogu da nastupaju na Olimpijadi, svi najbolji iz cijelog svijeta će igrati maksimalan broj turnira kako bi se u svojim državama izborili za prvu i drugu poziciju i time se našli u Brazilu iduće godine. Za mene lično ovo je velika čast imati priliku i boriti se među najboljima za najbolji rezultat, te mi nakon ovog takmičenja motivacije i želje za što većim radom i treningom ne nedostaje, pogotovo nakon meča sa bjeloruskinjom Alinom Arlouskoyom koja je defanzivni igrač i koja je za mene prije početka meča bila velika prepreka za ulazak u 8 jer nisam mislila da imam još uvijek toliko iskustva da takav težak meč izdržim psihički do kraja. Ipak, uspjela sam da je savladam i pokažem sama sebi da mi je tu mjesto i da u budućnosti mogu od sebe da očekujem zaista velike rezultate", rekla je Emina Hadžiahmetović.

Najbolja bh. igračica svoj sljedeći protour igra u Češkoj za dva dana, a nakon toga čeka je takmičenje u Austriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.