Finale regionalne lige za košarkaše u kolicima u Ljubljani

Završni turnir regionalne lige

Finale regionalne lige za košarkaše u kolicima u Ljubljani

A. Haznadarević

Finalni turnir regionalne lige za košarkaše u kolicima bit će održan 13. aprila u Ljubljani, a u finalnom susretu za titulu regionalnog prvaka borit će se dvije bosanskohercegovačke ekipe - 3K Sarajevo i KIK Vrbas iz Banje Luke. Treći bh. predstavnik KIK Sana će odigrati utakmicu za treće mjesto s KKI Zagreb. 

"Regionalna liga je još jedan dokaz dominacije bh. klubova u ovom sportu, jer u konkurenciji timova iz Austrije, Slovenije i Hrvatske među prva četiri su tri tima iz Bosne i Hercegovine", rekao je Samir Fazlić, predsjednik 3K Sarajevo.

 

"Situacija u ovom sportu je iz dana u dan sve teža i klubovi se nalaze na rubu egzistencije. Ipak, učiniti ćemo sve da obradujemo svoje navijače i donesemo titulu u Sarajevo. Iako KIK Vrbas u regionalnom takmičenju nastupa značajno pojačan, mi ćemo u sportskoj borbi na terenu dati sve od sebe kako bi postali pobjednici regionalne lige", dodao je.

 

Finale se ove godine igra u dvorani kasarne Franca Rozmana u Ljubljani. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.