Froch žestokim nokautom srušio Grovesa

Pred 80.000 gledalaca na Wembleyu

Froch žestokim nokautom srušio Grovesa

Nakon što je sudija Howard John Foster upropastio žestoki okršaj u Manchesteru, nova borba Carla Frocha i Georgea Grovesa je bila neminovna. Ovaj put na Wembleyu pred 80.000 gledalaca i opet pobjeda " Cobre ". Deset godina stariji Carl Froch je opet pobjedio, ali ovaj put čisto.

Desnicom koja je srušila Grovesa 2:43 prije kraja osme runde. Do tog trenutka publika je uživala.
Razmjena žestokih udaraca, dominacija jednog pa drugog. I Groves je imao svoje minute, u šestoj, sedmoj rundi, prije nego što je završio dole. Žestoki nokaut protiv kojeg nije bilo spasa. Froch je odbranio naslov u IBF i WBA verziji super- srednje kategorije. Naredni izazivač bi trebao biti James DeGale koji je u uvodnom meču sredio Brandona Gonzalesa. Ipak, posljednju riječ će dati Froch koji je na omjeru 33-2.

" Sljedećeg mjeseca slavim  37 rođendan, ali osjećam da sam još uvijek jak. Možda sam do sada mogao imati tri- četiri borbe više na kontu, ali ako uzmem mali odmor ne trebate biti iznenađeni. Neke opcije su tu, ali za sada se želim odmoriti sa svojom porodicom. Za neke važnije odluke ćemo malo pričekati.
Moja velika želja je boriti se u Las Vegasu " rekao je nakon meča Froch.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.