Fury: Bojao sam se da će me drogirati

Britanac izdržao psihički rat

Fury: Bojao sam se da će me drogirati

E. Čaušević

Novi šampion u teškoj kategoriji Tyson Fury i dalje se nalazi u centru pažnje svjetske javnosti.

Britanac je danas za engleske medije kazao da je obijao piti bilo šta u svojoj svlačionici prije meča protiv Klička jer se bojao da će ga drogirati. Fury je rekao da je imao dobre informacije da ukrajinski borac planira da ga drogira.

"Nakon borbe i 12 rundi sam dehidridao jer taj dan nisam pio nikakvu tečnost. Imao sam informacije da će pokušati da me drogiraju i odbijao sam bilo koju tečnost koja se nalazila u svlačionici. Dehidrirao sam na kraju jer sam se bojao da neću pasti na doping testu. Oprezu nikad kraja", rekao je novi šampion u teškoj kategotiji.

Fury je dodao da je Kličkov tim sve vrijeme slao neke dodatne stvari. Prvo su mu poslali rukavice koje su se trebale koristit, a zatim i bokserske tene. Međutim, on je odbio sve što je dolazilo iz protivničke ekipe.

"Znamo sve njihove prevare i pokušaje. Oni su dobri u prevarama. Pokušali su mi 'uvaliti' neke rukavice, a na kraju sam i dobio pogrešne. Varali su na zvaničnom vaganju i kada sam ih provalio odbijali su da daju komentar na to. Srećom, nisu me psihički ugrozili svim tim prljavim pokušajima", dodaje Fury.

Britanski bokser sada namjerava da praznike provede u krugu svoje porodite i nema namjeru još uvijek da razmišlja o sljedećem protivniku. Već je nekoliko boksera izazvalo Furyja na meč, ali on još uvijek ignoriše njihova prozivanja u medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti