Hendricks napada GSP-a u Las Vegasu

UFC 167

Hendricks napada GSP-a u Las Vegasu

M. Šljivak

U noći sa subote na nedjelju Las Vegas će biti domaćin UFC priredbe na kojoj će glavni događaj biti titula UFC prvaka u valter diviziji.

Prvak Georges St. Pierre nalazi se pred teškim iskušenjem protiv fantastičnog nokautera Johnyja Hendricksa.

St. Pierre za poraz ne zna već šest godina. Posljednji poraz je doživio u aprilu 2007. godine, kada ga je u prvoj rundi savladao Matt Serra, ali je nakon toga nanizao 11 pobjeda. Čak je osam puta branio trenutnu titulu, a večeras je pred velikim izazovom protiv Hendricksa.

Johny Hendricks u dosadašnjoj karijeri ima 16 UFC mečeva. Petnaest ih je dobio, od čega osam nokautom, što ga je promovisalo u prvog izazivača velter kategorije. 

Hendricks je dosad možda i najveća prijetnja za St. Peirreovu titulu, a pored toga što je odličan udarač,  odličan je hrvač, što je dodatna opasnost po Kanađanina. Koliko je ozbiljno shvatio ovu borbu dovoljno govori činjenica da je St. Peirre angažovao Ricka Storyja u svoj kamp, jer je to čovjek koji je jedini uspio pobijediti Hendricksa.

Pored ove borbe UFC 167 donosi nam i okršaj dvojice odličnih hrvača Rashada Evansa i Chaela Sonnena. Borbu će imati i Rory MacDonald koji će se boriti sa Robbijem Lawlerom.


 UFC 167:

Georges St. Pierre vs. Johny Hendricks
Rashad Evans vs. Chael Sonnen
Rory MacDonald vs. Robbie Lawler
Josh Koscheck vs. Tyron Woodley
Tim Elliott vs. Ali Bagautinov

Uvodne borbe:

Donald Cerrone vs. Evan Dunham
Ed Herman vs. Thales Leites
Erik Perez vs. Edwin Figueroa
Brian Ebersole vs. Rick Story
Jason Hight vs. Anthony Lapsey
Vaughan Lee vs. Sergio Pettis
Cody Donovan vs. Robert Drysdale

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.