Iran bolji od Brazila za polufinale Svjetske lige

Veliki uspjeh odbojkaša Irana

Iran bolji od Brazila za polufinale Svjetske lige

U polufinalu ovogodišnjeg izdanja Svjetske lige odbojkaša igrat će USA - Iran odnosno Italija - Brazil. Italija je u grupnoj fazi ostvarila dvije pobjede, prema očekivanju dok je Amerikancima za ulazak u polufinale bio dovoljan trijumf protiv Australije.

U grupi B situacija bila otvorena do kraja. Sve tri selekcije, Iran, Brazil i Rusija su imale isti omjer 1-1. Iran je u presudnom susretu savladao Brazil 3:1. Plasman u polufinale Final Six turnira u Firenzi je veliki rezultat za reprezentaciju Irana koju sa klupe vode Slobodan Kovač. 

Grupa A:

Italija - USA 3:0 

USA - Australija 3:0 

Italija - Australija 3:0

Grupa B:

Iran - Rusija 2:3 

Rusija - Brazil 1:3 

Iran - Brazil 3:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.