Još jedna etapa Kittelu, neugodan pad Froomea

Opet maosvni sprint i isti pobjednik

Još jedna etapa Kittelu, neugodan pad Froomea

Četvrta etapa, treća sprinterska završnica i treća pobjeda Marcela Kittela u etapi dugoj 163.5 kilometra (Le Touquet-Paris-Plage - Lille).

Nakon 20 godina grad Lille je bio domaćin finiša jedne etape Toura, vozila se po francuskoj obali dužinom granice sa Belgijom. U samoj završnici bicikliste je dočekala kiša, spirnt je bio konfuzan, neki vozači su pali i činilo se kako će nešto više napraviti Peter Sagan, kasnije Norvežanin Alexander Kristoff koji je imao manju prednost nekih 500-600 metara prije cilja, ali je Kittel izvukao maksimum i na kraju je pobjedio Norvežanina.

Chris Froome, pobjednik prošlogodišnjeg Toura je nezgodno pao 160 kilometara prije cilja, stradale su butina, koljeno, lijevo rame, zglob, vidjet ćemo kako će stvari izgledati sutra.
 

Rezultati 4.etape:
1. Marcel Kittel (Nje / Team Giant-Shimano)    3:36:39    
2. Alexander Kristoff (Nor / Team Katusha        
3. Arnaud Demare (Fra / FDJ.fr)        
4. Peter Sagan (Svk / Cannondale        
5. Bryan Coquard (Fra / Team Europcar svi u istom vremenu...


Ukupni poredak:
1. Vincenzo Nibali (Ita / Astana Pro Team)     17:07:52    
2. Peter Sagan (Svk / Cannondale) + 0:02    
3. Michael Albasini (Swi / Orica Greenedge)        
4. Greg Van Avermaet (Bel / BMC Racing Team)        
5. Alberto Contador Velasco (Spa /Tinkoff-Saxo) svi u istom vremenu....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.