Još jedna etapa pripala Bouhanniju

Treći put na ovogodišnjem Giru

Još jedna etapa pripala Bouhanniju

Francuz Nacer Bouhanni pobjednik je desete etape biciklističke utrke Giro d'Italia. Bouhanni je do treće etapne pobjede na ovogodišnjem Giru stigao ispred Talijana Giacoma Nizzole i Australca Michaela Matthewsa.

Francuz je sada učvrstio lidersku poziciju  borbi za crvenu majicu, rezervisanu za vozača koji je osvojio najviše poena. Završnicu desete etape obilježio je pad Tylera Farrara u jednoj uskoj krivini na posljednjem kilometru. Lančano u takvoj situaciji stradalo je desetak biciklista, ali se Cadel Evans provukao i etapu je završio kao deveti.

U ukupnom poretku vodi Australac Cadel Evans s 57 sekundi prednosti pred Kolumbijcem Rigobertom Uranom, a treći je Poljak Rafal Majka s minutom i deset sekundi zaostatka.

Rezultati desete etape:
1. Nacer Bouhanni (Fra, FDJ.fr) 4:01:13
2. Giacomo Nizzolo (Ita, Trek)
3. Michael Matthews (Aus, Orica)
4. Roberto Ferrari (Ita, Lampre)
5. Enrico Battaglin (Ita, Bardiani Valvole) svi u vremenu pobjednika....

Ukupni poredak:
1. Cadel Evans (Aus, BMC Racing) 42:50:47
2. Rigoberto Uran (Kol, Omega Pharma-Quick-Step) +0:57
3. Rafal Majka (Pol, Tinkoff - Saxo) +1:10
4. Domenico Pozzovivo (Ita, AG2R) +1:20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.