Kada gubitnici izrastu u pobjednike
Oni su vjerovali do kraja

Amerikanci to vole

Kada gubitnici izrastu u pobjednike

M. Maksimović

Amerika definitivno obožava ovakve priče. Četiri pol godine nakon uragana Katrina koji je opustošio
New Orleans, ekipa iz ovog grada je osvojila Super Bowl. Prije samo četiri godine su imali drugi najlošiji omjer lige sa 3 pobjede i 13 poraza, bili su blizu toga da definitivno napuste New Orleans,
da budu prodati.

Dugo vremena je ova ekipa imala taj epitet gubitničke, navijači su bili naviknuti na poraze, sve do 2006.godine kada dolaskom trenera Seana Paytona i povratkom u svoj Louisiana Superdome.
Prošlu sezonu su završili na omjeru 8-8, dvije godine ranije su bili na 7-9, ali su ove godine eksplodirali.

Nekadašnji Quarterback Univerziteta Eastern Illinois, čovjek koji je u NFL igrao tek jednu sezonu u Chicago Bearsima je preporodio ovu ekipu u koju je stigao iz Dallasa kao asistent coacha i trener upravo quarterbackova. Ove sezone su Saintsi bili najefikasnija ekipa lige, nakon niza od 13 pobjeda, u nevažnim utakmicama su upisana tri poraza, a kroz play off su eliminisane ekipe Arizone i Minesote. Veliku utakmicu je odigrao quarterback' Drew Brees koji je finale zaključio sa 288 yardi, 32 kompletirana pasa od 39 bačenih uz dva TD, MVP finala:

'' Znali smo da je grad uz nas, da je veliki dio ove zemlje uz nas. Kada se sjetimo šta se događalo prije četiri godine, kada je grad bio uništen, pod vodom, bez stanovnika, ljudi nisu znali da li će se ikad više vratiti svojoj kući, da li će grad oživiti. Mi smo zajedno krenuli u izgradnju ovog što imamo danas'' nakon utakmice je rekao Drew Brees

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.