Kakav povratak bivšeg prvaka: Cain savladao Brownea

Prekid već u prvoj rundi

Kakav povratak bivšeg prvaka: Cain savladao Brownea

E. Čaušević

Nekadašnji prvak UFC-a Cain Velasquez imao je sinoć uspješan povratak pobjedom protiv Travisa Brownea.

Borba između Caina i Brownea otvorila je glavni program UFC 200 programa, a Cainu je ovo bio povratak i prvi nastup nakon poraza i gubitka pojasa UFC prvaka u teškoj kategoriji koji je doživio prošlog ljeta.

Na početku borbe vidjelo se da se Caine nije dugo borio, ali je iz sekunde u sekundu ulazio u svoj ritam. Browne je zadao Cainu nekoliko dobrih udaraca, te je dao dojam da može do iznenađenja. Ipak, sredinom prve runde Cain je direktom pogodio protivnika koji je završio na podu.

Udarcima je pokušao da završi ovaj meč, a to je uspio dvije sekunde prije kraja prve runde kada je sudac odlučio prekinuti meč jer je vidio da se Browne više ne brani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi