Kako početi MMA karijeru? Nokautom 'letećim koljenom'
Foto: Screenshot

Brutalan potez Tywana Claxtona

Kako početi MMA karijeru? Nokautom 'letećim koljenom'

Vjerovatno ne postoji bolji način da se jedan MMA borac predstavi publici u svojoj prvoj profesionalnoj borbi od možda i najboljeg nokauta u 2017. godini.

Tyson Claxton je imao svoj debi u okviru Bellatora 186, borilačkog spektakla održanog sinoć. Njegov protivnik je bio Jonny Bonilla-Bowman, a Claxton ga je uspio nokautirati za samo 90 sekundi borbe.

Međutim, način na koji je Claxton došao do svoje prve profesionalne pobjede, ali i prvog nokauta je bio zaista spektakularan.

Naime, Claxton je svog protivnika nokautirao "letećim koljenom", a on je ovaj zahtjevan potez izveo savršeno, pa je Bonilla-Bowman odmah završio na podu.

O silini udarca govori i činjenica da su nokautiranom borcu bile potrebne dvije minute da se "dozove" i dođe do svog ugla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi