Maia ugušio Condita, Pettis konačno slavio

UFC on FOX 21

Maia ugušio Condita, Pettis konačno slavio

Teme:

Demian Maia nakon nepune dvije minute savladao je Carlosa Condita i tako istakao kandidaturu za mjesto izazivača u velter kategoriji.

Brazilac je u glavnoj borbi večeri iznenađujuće lako izašao na kraj sa jednim od najboljih boraca u kategoriji do 77 kilograma.

Prvih pola minute borbe proteklo je mirno, bez pokušaja napada, a onda je Maia krenuo u obaranje, što mu je na kraju i pošlo za rukom.

Brazilskom borcu, inače jednom od najvećih majstora BJJ-a, nije puno trebalo da dođe do željene pozicije. Maia je uhvatio Conditu leđa i onda ekspresno završio sav posao gušenjem.

U sunaslovnoj borbi pobjedu je odnio Anthony Pettis, koji je u svom debitanksom nastupu u perolakoj kategoriji bio bolji od Charlesa Oliveire. Bivši UFC-ov prvak slavio je submissionom u trećoj rundi.

Paige VanZant tehničkim nokautom savladala je Bec Rawlings, dok je Jim Miller podijeljenom odlukom sudija slavio protiv Joe Lauzona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi