Mandić: Ispunili smo svoje snove

Olimpijski prvak u vaterpolu iz Rija za SportSport.ba

Mandić: Ispunili smo svoje snove

D. Vejo

Vaterpolisti Srbije sinoć su postali olimpijski prvaci.

Jadino zlato koje je nedostajalo Dejanu Saviću i njegovim pulenima, sinoć je prisvojeno. Put Delfina do trona može se opisati latinskom poslovicom "Preko trnja do zvijezda". Tako je i bilo. Nije dobro okrenulo za Srbiju na OI, ali nakon meča sa Australijom, Delfini su ponovo bili oni stari.

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta Dušan Mandić i njegovi saigrači praktično su potapali svakog ko im se nađe na putu. Srbija je ponovo ona stara. U finalu, sačekao ih je dobro poznati protivnik, selekcija Hrvatske ili popularne Barakude. Iako se prvobitno očekivao težak i uzbudljiv meč, sinoć je viđen potpuno drugi scenario. Vaterpolisti Srbije pokazali su veću želju, timski duh je prevladao, zlato je bilo na pomolu već nakon prvog poluvremena.

Bombarder, Dušan Mandić sinoć je bio enigma za Barakude. Strašni udarci koji su bili neodbranjivi, polako su potapali Hrvatsku. Nakon meča, svoje prve utiske iako je još u "šoku", podijelio je jedan od najbojih igrača svijeta.

"Još nismo svjesni šta smo uradili. Skinuli smo veliki teret sa leđa. Ispunili smo svoje snove, presrećan sam", rekao je za SportSport.ba vaterpolista Srbije, Dušan Mandić.

Delfini su iza sebe ostavili rezultate za naredna pokoljenja, njihove rekorde biti će teško srušiti.

Kada je u pitanju selekcija Srbije, sinoć su svoje kape o klin okačili kapiten Živko Gocić i Slobodan Nikić. Također, na kraju meča, historijskim zagrljajem, Ivica Tucak i Dejan Savić u svijet su poslali poruku da je ljudskost iznad svega. Pobijedio je sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi