Milovanović: Dezinformacije stvaraju lošu sliku o vaterpolu

Kapiten VK Banja Luka o sukobu sa ŽAK-om

Milovanović: Dezinformacije stvaraju lošu sliku o vaterpolu

Piše: D. Vejo
U susretu devetog kola Prve B vaterpolo lige Srbije, između domaćina Banja Luke i ekipe ŽAK-a iz Kikinde došlo je do koškanja igrača dva tabora, svega dvije sekunde prije kraja trećeg kvartala.

Isti je trajao nekoliko sekundi, nakon čega su tenzije smirene. Odmah nakon utakmice, pojedini mediji prenijeli su informaciju kako je na istoj došlo do strašnog sukoba. Međutim, iz kluba poručuju kako žele stati na kraj dezinformacijama i pisanjima onih, koji uopšte nisu bili prisutni na pomenutom susretu.

Ističu, da je istina potpuno drugačija, nego što je to predstavljeno u medijima.

"Na utakmici koja je bila od velikog rezultatskog značaja za obje ekipe od početka do kraja igralo se oštro i borilo se za svaku loptu. Krajem treće četvrtine, došlo je do guranja jednog igrača VK Banja Luka i VK ŽAK sve u žaru borbe. Niti jednom nije došlo do velikog fizičkog obračuna kako se to plasira u medijima. Takve informacije stvaraju lošu sliku o vaterpolu i o igračima koji se bave tim sportom. Samim tim, njihov trud i rad pada u vodu, a oni se karakterišu kao primitivci i agresivci što nije istina", rekao je za SportSport.ba kapiten VK Banja Luka, Stefan Milovanović.

Važno je napomenuti da su utakmicu obje ekipe završile u mirnom tonu, sa rukovanjem i sportskim pozdravom na kraju.