"Možda je vrijeme da se povučem"

MMA legenda uoči nastupa na UFC 199

"Možda je vrijeme da se povučem"

Teme:

Dan Henderson i dalje je član najveće svjetske organizacije (UFC) i pored činjenice da je uveliko zagazio u petu deceniju života.

Ipak, 45-godišnji Amerikanac u posljednje vrijeme bilježi veoma blijede rezultate u oktagonu, a dvije pobjede u zadnjih osam nastupa svakako su pokazatelj loše forme MMA legende.

Toga je svjestan i sam Henderson, koji ističe da bi mu naredni duel sa Hectorom Lombardom na UFC-u 199 mogao biti posljednji.

"Osjećam da sam spreman se boriti na najvišem nivou. Sa druge strane razmišljam i o penzionisanju, ali sve to zavisi od ishoda meča sa Lombardom i od dogovora sa organizacijom. Što se tiče moje naredne borbe, smatram da sam dobio potpuno drugačijeg rivala u odnosu na Lyota Machidu sa kojim sam se prvobitno trebao suočiti. Hector je agresivan, on jednostavno trči na protivnika u prvim minuta. Mislim da će ovo biti jako zanimljiva borba", rekao je Henderson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi