Na Kamberovića polju pala i Norveška

Nova pobjeda ragbijaša BiH

Na Kamberovića polju pala i Norveška

D. Kurbegović

Najbolji bosanskohercergovački ragbijaši nastavili su pobjedničku seriju i u utakmici grupe 2D Europskih nacija savladali Norvešku rezultatom 16:10. 

Utakmicu je na stadionu SRC "Kamberovića polje" pratilo oko 700 gledalaca, a poene za "Zmajeve" postigli su Armin Vehabović 11 i Sabahudin Subašić 5.

Nakon pobjeda protiv Burgarske, Turske i Finske, izabranici trenera Kenana Uzunovića i Ermina Mušinovića teže od očekivanog slavili su protiv čvrstih Norvežana.

Gosti su vodili većim tokom utakmice, imali su prednost 3:7 i 9:10 ali su reprezentativci BiH u posljednjih 10-tak minuta odigrani maksimalno angažovano i na kraju stigli do novog trijumfa kojeg su znali proslaviti sa navijačima koji su i ovaj put bili 12. igrač.

BOSNA I HERCEHGOVINA - NORVEŠKA 16:10 (3:3)

Sudija: Csaba Priskin (Mađarska). Pomoćnici: Benjamin Karić i Kemal Šestić. Delegat utakmice: Balázs Bőhm (Mađarska)

BOSNA I HERCEGOVINA: Ajanović Semir, Fetić Mirsad, Selimbegović Nermin, Haračić Alem, Pojskić Edin, Oruč Haris, Keserović Danijel, Turčinović Senad,  Zadić Armin, Vehabović Armin, Spahić Fadil, Tufekčić Sedad, Glavaš Selmir, Hamzić Adnan, Subašić Sabahudin, Bašić Adis, Čerim Emir, Mrkaljević Muhamed, Ahmić Nejro, Topčić Semir, Tuka Elvis, Mrgić Sandro i Begić Haris. Treneri: Uzunović Kenan i Mušinović Ermin.

NORVEŠKA: Abramishvili, Bunchle, Lorentzen, Solli, Stawiarski, Raclin, Skovly, Wilhelmsen, Barral, Cummins, Nygaard, Jones, Borsheim, Davy-Smith, Sourlas, Teigland, Rougeulle, Davis. Treneri: Allen Mark i Morgan Braithwaite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.