Nova rang lista: Tuka četvrti na svijetu, prvi put u top 10
Foto: EPA

Napredak od osam pozicija

Nova rang lista: Tuka četvrti na svijetu, prvi put u top 10

Dž. Mrakić

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je novu rang listu za najbolje atletičare svijeta.

Ono što je za nas bitno jeste da Bosna i Hercegovina prvi put ima predstavnika rangiranog među 10 najboljih na svijetu u svojoj disciplini.

Amel Tuka je, osvajanjem prve svjetske medalje za BiH u nekom od olimpijskih sportova, na novoj listi „zaradio“ 65 bodova i napredovao za čak osam pozicija, s obzirom da je prije devet dana bio rangiran na 12. poziciji.

„Kakanjska raketa“, kako su ga prozvali navijači u Bosni i Hercegovini, u ukupnom poretku napredovao je za čak 120 pozicija i sada je 67. atletičar svijeta. Ispred našeg srednjoprugaša sada su samo Nijel Amos, David Rudisha i Adam Kszczot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.