Odbojkaši Bosne na korak do povratka u Premijer ligu

Odbojkaši Bosne na korak do povratka u Premijer ligu

A. Beganović

Odbojkaški klub Bosna Sarajevo nalazi se na korak do povratka u elitni rang bosanskohercegovačke odbojke.

Sarajevski Studenti su u prvom susretu finala Play-offa Superlige Federacije Bosne i Hercegovine u Bihaću savladali istoimenu domaću ekipu.

Slavili su Studenti rezultataom 3:1. Prvi set u svoju korist riješili su domaći odbojkaši rezultatom 25:23, da bi u naredna tri na terenu postojala samo jedna ekipa. U drugom setu Studenti su slavili rezultatom 25:17, u trećem su bili još ubjedljiviji (25:13), da bi četvrti riješili u svoju korist rezultatom 25:21.

Revanš susret na rasporedu je narednog vikenda, a Studentima odgovora i poraz u pet setova, dok bi se u slučaju pobjede Bihaća 3:1 gledao poen količnik, a maksimalna pobjeda gostiju donijela bi im plasman u Premijer ligu.

Play-off Superlige FBiH, prvi finalni susret:

Ok Bihać - Ok Bosna Sarajevo 1:3

(25:23 ;17:25;13:25;21:25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi