Odbojkaši ogorčeni odnosom države

Nakon istjerivanja na ulicu

Odbojkaši ogorčeni odnosom države

A. Beganović

Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine prije tri dana dobio je od Službe za zajedničke poslove institucija BiH nalog za iseljenje iz prostorija u ulici Danijela Ozme.

Selektor reprezentacije Mirza Hrustemović, kapiten Sabahudin Delalić i igrač Ismet Godinjak na današnjoj pres-konferenciji izrazili su ogorčenje zbog načina na koji Savez mora da napusti prostorije, koje je koristio 15 godina.

"Posebno nam je teško palo ultimativan način kojim se praktično protjerujemo iz službenih  prostorija, veličine od samo 16 m2. Bez ikakvih ranijh najava ostavljen nam je rok da se moramo iseliti u narednih sedam dana. To će nam  napraviti velike probleme uoči nastupa reprezentacije na  Evropskom prvenstvu u Poljskoj, jer ćemo imati oteženu komunikaciju s Evropskom asocijacijom -ECVD", kazao je  Hrustemović.

Konferenciji je prisustvovao ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović koji je naglasio, da je  sramotan način na koji se najuspješniji sportski savez u BiH i naš najtrofejniji sport  izbacuje iz prostorija. On je obećao da će učiniti sve da ovaj savez u narednih 20 dana dobije veće i bolje prostorije na području općine Centar.

Kapiten Sabahudin Delalić istakao je da reprezentacija BiH u sjedećoj odbojici ovih dana u Fojnici započinje drugu fazu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj (od 19. do 27. septembra) na kojem će jurišati na šestu uzastopnu titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.