Otkazi za trenere Buffala i Washingtona
Buffalo i Washington prvi uručili otkaze

Nakon loše sezone

Otkazi za trenere Buffala i Washingtona

M. Maksimović

Regularni dio sezone u NFL je završen, ekipe koje su izborile play off su tu, one koje nisu već sada idu na remont, pogotovo one koje su sezone zaključile na dnu. Takva je stvar sa Buffalo Bilsima i Washington Redskinsima.

Buffalo je sezonu zaključio sa šest pobjeda i deset poraza, nakon čega je vodstvo kluba odlučilo otpustiti kompletan ''stručni štab'' zajedno sa trenerom  Perryjem Fewellom koji je u novembru zamijenio Dicka Jaurona. Ljubitelji NFL pamte ekipu Buffala kao jedno od velikih gubitničkih ekipa, jer su Billsi od 1990.do 1993.godine igraliu četiri puta zaredom Super Bowl i sva četiri puta su poraženi, krvnici su bili New York Giantsi, Washington Redskinsi, te dvije godine zaredom Dallas Cowboysi.

Washington Redskinsi su bili posljednji put prvaci 1991.godine, ove sezone su u 16 utakmica, Redskinsi slavili tek četiri puta. Na kraju je stigao otkaz za trenera Jima Zorna kojem su mnogi zamjerili na načinu kako je slagao i posložio ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.