Pobjednici Listo i Boškailo

Održani 449. skokovi sa Starog mosta

Pobjednici Listo i Boškailo

Lorens Listo i Adis Boškailo slavili su na tradicionalnim 449. skokovima sa Starog mosta. Listo je nastavio svoju dominaciju u skokovima na glavu, zahvaljujući poznatoj mostarskoj lasti, dok je u kategoriji skokova na noge do trijumfa stigao Adis Boškailo.

U konkurenciji skokova na noge nastupila su 22 takmičara, u skokovima na na glavu šest više. U finalnim serijama smo imali po deset takmičara. U skokovima na glavu u prvoj seriji smo vidjeli dobre skokove i Liste, ali i Kemala Fazlića odnosno Vedada Bašića. U drugoj seriji Lorens Listo je potvrdio svoju dominaciju,
Fazlić je odradio i drugi dobar skok, što je bilo dovoljno za drugo mjesto, dok je Vedad Bašić završio kao treći.

U konkurenciji skokova na noge, trijumf je ostvario Adis Boškailo što je predstavljalo malo iznenađenje. Boškailo je na drugom mjestu ostavio Igora Kazaića, odnosno na trećem iskusnog Admir Delić.

U pauzi između dvije serije skokova u revijalnom dijelu su nastupili skakači veterani koji su sa par skokova pozdravili prisutne gledaoce. Skakače je ocijenjivao žiri u sastavu Emir Balić, Mirsad – Deda Pašić, Alica Jakirović, Enver Novaković i Saša Lukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.