Poljaci pobijedili Brazil

Završnica Svjetskog prvenstva

Poljaci pobijedili Brazil

Na Svjetskom prvenstvu odbojkaša u Poljskoj igrani su mečevi treće faze. U grupi H je domaća reprezentacija savladala Brazil u sjajnom meču 3:2, nakon preokreta. Po setovima rezultat se kretao 25:22, 22:25, 14:25, 25:18 i 17:15 u petom setu.

Brazil je dosadašnje dvije faze turnira prošao bez poraza pa je na kraju završio u grupi sa Poljskom i Rusijom, dok je Francuska na drugoj strani sa Njemačkom i Iranom. Od ovih šest selekcija dobit ćemo četiri koje ce igrati u polufinalu. Mariusz Wlazly je odigrao sjajan meč, osvojio je čak 31 poen.

Pored njega su dobar posao obavili Kerol Klos i Mateusz Mika sa po 13 poena. Kod Brazila smo imali trojku koja je sjajno odradila meč, Fonteles (17 poena), De Souza i Neves su izborili poen manje.

Brazilci su imali meč loptu na 15:14, na kraju su Poljaci uzeli tri naredna i uz pomoć video challengea su zaključili meč. U grupi G Francuska je bila sigurna protiv Njemačke, završilo je 3-0 (25:15, 26:24, 25:22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.