Putovanje kroz vrijeme: 10 najčudnijih olimpijskih sportova
Foto: EPA

Neobične discipline koje su našle svoje mjesto na Olimpijadi

Putovanje kroz vrijeme: 10 najčudnijih olimpijskih sportova

Olimpijske igre predstavljaju smotru najboljih svjetskih sportista, pa svake dvije godine, zavisno da li se radi o Zimskim olimpijskim igrama ili Ljetnim olimpijskim igrama, imamo priliku uživati u njihovim podvizima na različitim sportskim borilištima.

Većina sportskih zaljubljenika je upoznata sa najpopularnijim olimpijskim sportovima. Na Zimskim olimpijskim igrama je fokus na skijanju, hokeju, bob trkama ili umjetničkom klizanju, na Ljetnim olimpijskim igrama, s druge strane, najviše pažnje se pridaje atletici, plivanju ili gimnastici. Neki uživaju pratiti i one nešto nepopularnije sportove poput badmintona ili biatlona, ipak sa sportskim disciplinama koje vam donosimo u narednim slajdovima vjerovatno nisu upoznati ni oni najzagriženiji ljubitelji Olimpijskih igara.
1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi