Radnik krenuo pobjedom u play-outu, 'break' za Borac
Foto: InfoBijeljina.com

Doigravanje za prvaka i opstanak

Radnik krenuo pobjedom u play-outu, 'break' za Borac

U šampionatu BiH u konkurenciji odbojkaša odigrane su prve četvrtfinalne utakmice play-offa za prvaka i mečevi prvog kola lige doigravanja za opstanak. 

U 1. kolu doigravanja za opstanak, u play-outu odbojkaši Radnika krenuli su pobjedom, a očekivano i lagano nadigrali su Bosnu iz Kalesije sa 3:0 i poslali ih u niži rang takmičenja.

U drugom meču poslije velike borbe i odigranih pet setova domaći Domaljevac nadigran je rezultatom 2:3 od Modriče. Ovom pobjedom Uljari su produžili nadu da mogu sačuvati premijerligaški status. Slijedi im velika i grčevita borba za svaki bod, a u igri je još 15 bodova i pet mečeva, a pitaće se i sastavi Radnika, Bosne i Domaljevca.

U 2. kolu 28. marta u Bijeljini igraju Radnik - Domaljevac, a u Kalesiji Bosna dočekuje Modriču.

Tabela
1. Radnik 12
2. Domaljevac 7
3. Modriča 5
4. Bosna 0

U četvrtfinalnom meču za prvaka sastav Jedinstva bio je bolji i sasvim zasluženo slavio sa 3:1 protiv Kaknja i tako vodi rezultatom 1:0 u seriju utakmica do dvije pobjede. 

U drugoj utakmici u nadmetanju novajlija u Premijer ligi u Ilijašu odbojkaši Borca suz napravili "break" nadigravši domaće odbojkaše sa 3:2. Puleni trenera Saše Rendića, nekadašnjeg reprezentativca BiH, sljedećeg vikenda dočekuju u dvorani Univerzitetskog kampusa u Banja Luci odbojkaše iz Ilijaša i imaju dvije meč lopte za prolaz u polufinale play-offa.

Revanš mečevi su na rasporedu u petak 27. marta, a eventualna, "majstorica" igra se sljedeći dan isto u Kaknju i Banja Luci, a pobjednike čekaju odbojkaši Mladosti i Gacka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.