Raysi pregazili Boston
Evan Longoria je bio nazaustavljiv

Baseball

Raysi pregazili Boston

Dva velikana MLB-a Boston i Yankees igraju očajno ove sedmice, bolni porazi se nižu, Dodgers se oporavili id šoka zvanog Ramirez i zaigrali na svom nivou, Mets i Toronto igraju odlično.

LA Dodgers su u kalifornijskom derbiju pregazili najljuće rivale San Francisco Giantse s 8:0. Nakon što su izgubili od istog protivnika noć prije, ovaj put su Dodgers ubacili u petu brzinu i podarili svojim navijačima veliko slavlje.

Juan Castro je odigrao meč karijere. Zapucao je tri hita, imao dve runa, i protiv takvog igrača Giants jednostavno nisu imali šanse.

Boston RS nisu mogli naći rješenje za Evana Longoriu. Longoria je u pobjedu svojih Raysa protiv Red Soxa ugradio dva hita, tri runa, da bi na kraju homerovao za pobjedu 14:5. Ovo je Bostonu najteži poraz ove sezone, dok s druge strane Tampa Bay polako podsjeća na momčad iz prošle sezone kada su dogurali čak do finala.

New York Mets su sjajnom igrom pregazili Pitsburgh Piratese 10:1. Jose Reyes je odigrao svoj ponbajbolji meč ove sezone. S četiri runa i tri hita bio je nepremostiva prepreka za Piratese.

Drugi klub iz New Yorka je razočarao svoje navijače katastrofalnom igrom u Baltimoreu. Nakon što su noć prije predvođeni Alexom Rodriguezom odigrali sjajan meč, ovaj put se Alex nije skoro ni vidio, a glavni igrač na terenu bio je zvijezda Oriolesa Andre Eaton s dva runa.

Toronto Blue Jays su odigrali još jedan odličan meč. Ovaj put su porazili Oakland Athletics 6:4 u gostima. Adam Lind je odigrao još jedan odličan meč, u kojem je imao dva runa i dva hita.

Rezultati:
NY Mets-Pitsburgh 10:1, Philadelphia-Atlanta 2:6, LA Dodgers-San Francisco 8:0, Boston-Tampa Bay 5:14, Oakland-Toronto 4:6, Milwaukee-Chicago Cubs 12:6, Cleveland-Detroit 4:0, Baltimore-NY Yankees 12:5, Houston-San Diego 5:4, Chicago WS-Texas 3:2, Minnesota-Seattle 9:6, Cinncinati-ST.Louis 8:3, Colorado-Florida 1:3, Arizona-Washongton 1:2 i LA Angels-Kanzas 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.