Rusija šampion Evrope

Evropsko prvenstvo u Poljskoj

Rusija šampion Evrope

D. Rakanović

Odbojkaška reprezentacija Rusije savladala je Njemačku sa 3:2 u finalu Evropskog prvenstva u Poljskoj. 

Selekcija Rusije ubjedljivo je dobila prvi set rezultatom 25:19, da bi Njemačka u drugom setu uzvratila (25:20). Rusi ponovo stižu do vodstva (25:22). 

Nijemci se nisu predavali, naprotiv, dominantno su osvojili četvrti set rezultatom (25:17) i odvela meč u peti set. U odlučujućem setu vidjeli smo veliku borbu, ali su reprezentativci Rusije bili koncentrisaniji u odlučujućim trenucima i na kraju osvojili evropsku titulu. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Maksim Mihajlov sa 15 poena, dok je Dmitrij Volov upisao 12 poena. U poraženom timu najbolji je bio Georg Grocer sa 23 poena. 

Podsjetimo, Srbija je u meču za treće mjesto savladala Belgiju sa 3:2 i osvojila bronzu.

Rusima je ovo 14. zlatna medalja na prvenstvima Evrope, a drugo od raspada Sovjetskog Saveza. 

Rusija - Njemačka 3:2 (25:19, 20:25, 25:22, 17:25, 15:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi