Rusiji ostala suspenzija, ruski atletičari bez nastupa na OI

IAAF nije promijenila odluku

Rusiji ostala suspenzija, ruski atletičari bez nastupa na OI

Međunarodna atletska federacija (IAAF) nije ukinula suspenziju Rusiji i njihovi atlertičari, barem za sada, ostaju bez nastupa na Olimpijskim igrama ovog ljeta u Rijo de Janeiru.

IAAF je u novembru mjesecu prošle godine odlučila suspendovati ruske takmičare i to nakon izvještaja Svjetske anti doping agencije (WADA) o sistematskom dopingu koji je finansirala i podržala država.

Danas je objavljeno da suspenzija neće biti ukinuta i da ruski atletičari, barem kako sada stvari stoje, ostaju bez nastupa na OI.

Međunarodni olimpijski komitet bi ipak mogao da dozvoli ruskim atletičarima da nastupe na Olimpijskim igrama, jer će u utorak održati sastanak gdje će detaljno analizirati slučaj. Također, ruski atletičari imat će priliku da se žale na ovu odluku.

Glavni razlog zbog kojeg bi MOK trebao dozvoliti nastup ruskim sportistima je taj da bi i 'čisti' sportisti mogli ostati bez nastupa na OI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi