SAD ne pamti ništa slično: Igrači NFL-a se svete Trumpu

Pokazali zajedništvo

SAD ne pamti ništa slično: Igrači NFL-a se svete Trumpu

E. Škorić

Predsjednik SAD-a Donald Trump dobio je žestok odgovor nakon što je osudio postupke pojedinih igrača koji su kleknuli tokom intoniranja himne prosvjedujući protiv nasilja nad Afroamerikancima.

Trump je osudio igrače koji nisu stajali tokom sviranja himne, već su kleknuli kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog brutalnosti policije prema Afroamerikancima, pa je pozvao na bojkot lige i izbacivanje igrača.

U nedjelju su brojni igrači sviranje himne iskoristili da kleknu i solidarišu se s pravima onih koje je Trump osudio, a u ovome su učestvovali čak i neki treneri, te vlasnici klubova.

"Ako žele velike plate, trebali bi ustati dok se izvodi himna, ako ne - otpušten si i radi drugi posao", tvrdi Trump.

Iz NFL-a su razočarano poručili da Trump ovim pokazuje da nema nimalo poštovanja prema NFL-u i igračima.  

Pokret "Klekni" pokrenuo je bivši igrač San Francisca Colin Kaepernick, koji je isto napravio i 2016. godine. I mnoge druge poznate ličnosti su se solidarisale sa NFL igračima, pa su kleknule za vrijeme himne, a Trump će pući od muke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi