Samardžić: Zadovoljna sam, došla sam do četvrte pozicije

Bh. judistkinja govorila za SportSport.ba

Samardžić: Zadovoljna sam, došla sam do četvrte pozicije

D. Rakanović

Bosanskohercegovačka judistkinja Aleksandra Samardžić osvojila je zlatnu medalju na Evropskom kupu U21 Atomu Kupu u kategoriji do 70 kg. 

Evropski kup se održava u Paksu u Mađarskoj. 

Nakon nastupa Aleksandra Samardžić je za SportSport.ba iznijela svoje impresije sa ovog takmičenja. 

"Zadovoljna sam današnjim nastupom u Mađarskoj. Imala sam četiri borbe i sve sam protivnice porazila maksimalnim skorom (op. a. ipon). Osvojila sam 100 bodova i došla sam do četvrte pozicije na Svjetskoj U21 ranking listi", rekla je za SportSport.ba Samardžić.

Pred bh. judistkinjom u predstojećih nekoliko mjeseci su nastupi na najvećim evropskim i svjetskim smotrama.   

"Sada mi predstoje pripreme za Svjetsko seniorsko prvenstvo početkom septembra, a zatim me očekuju nastupi na Evropskom i Svjetskom  prvenstvo za juniore. Prvi dio priprema biće odrađen u Trebinju, dok ću drugi dio priprema nastaviti u Mađarskoj. Nadam se da ću i na tim takmičenjima ostvariti zapažen rezultat", zaključila je Samardžić. 

Atom Kup - Evropski judo kup U21 2017 jedno je od najjačih takmičenja na godišnjem nivou na svijetu za starosnu kategoriju U21.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti