Šampioni slavili protiv Buffala

NHL

Šampioni slavili protiv Buffala

M. Šljivak

Osam utakmica NHL-a odigrano je u noći s četvrtka na petak, a vrijedi izdvojiti pobjede aktuelnih šampiona LA Kingsa, te nove pobjede New York Islandersa i Nashville Predatorsa.

Šampioni Los Angeles Kingsi su na svom ledu savladali Buffalo Saberse s 2:0.

Do vodstva su stigli pogotkom Cartera nakon svega 36 sekundi igre, da bi pobjedu potvrdili u 16. minuti druge trećine kada je Kopitar pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Nashville Predatorsi su u derbiju večeri savladali Chicago Blackhawkse s 3:2.  

Junak pobjede domaćeg tima je sjajni James Neal koji je postigao sva tri gola za Predatorse, dok su za goste pogađali Smith i Shaw. 

New York Islandersi su kao gosti savladali Boston Bruinse sa 3:2. Bostonu je ovo peti poraz u sezoni dok su Islandersi došli do pete pobjede i to golovima Nielsena, Okposa i Clutterbucka.

NHL, rezultati:

Boston - New York Islandersi 2:3
Detroit - Pittsburgh 4:2 - pp
Minnesota - Arizona 2:0
Nashivlle - Chicago 3:2
St. Louis - Vancouer 1:4
Calgary - Carolina 5:0
LA Kings - Buffalo 2:0
San Jose - Columbus 4:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.