Samulski postavila novi evropski rekord

Plivanje

Samulski postavila novi evropski rekord

Sanja Jovanović, najbolja hrvatska plivačica i aktuelna svjetska prvakinja i rekorderka 50 leđno u 25-metarskim bazenima, ostala je bez evropskog rekorda u olimpijskim 50-metarskim bazenima.

Najbrža je bila Daniele Samulski koja je postavila novo najbrže vrijeme u Evropi (27.85). Njemica je tako postala prva Evropljanka koja je ovu disciplinu u 50-metarskom bazenu isplivala ispod 28 sekundi.

Svjetski rekord iznosi 27.67, a pripada Australijanki Sophie Edington kojoj je vraćeno najbolje vrijeme na svijetu nakon što je 27.48 FINA zbog zabranjenog kostima oduzela Zujevoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti