Srbija i Hrvatska u četvrtfinalu, Grčka još bez poraza

Završen prvi krug Svjetskog prvenstva

Srbija i Hrvatska u četvrtfinalu, Grčka još bez poraza

Na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, završio je prvi krug takmičenja. Hrvatska, Grčka, Mađarska i Srbija su četiri selekcije koje idu direktno u četvrtfinale, a svoje protivnike će saznati nakon okršaja Kanada - Italija, Brazila - USA, Kazahstan - Crna Gora i Australija - Južna Afrika. Ako izuzmemo par SAD - Brazil, nekih velikih uzbuđenja neće biti prije četvrtfinala.

Posljednjeg dana takmičenja po grupama, Srbija je uspjela upisati i treću pobjedu, Australija je savladana 10:9. Australci su vodili 8:6, ali su ipak u završnici Srbi spriječili iznenađenje. Iako su opasno " visili". Jer Australci nisu iskoristili napad, sudije su u prvom slučaju procijenile da lopta nije prošla zamišljenu gol liniju, Cotterill pogađa prečku.

Grčka je nastavila svoj niz, nakon Amerikanaca i Italije, pala je očekivano i nešto slabija Rusija 15:11. Fountoulis je ovaj put bio najbolji sa četiri gola.

Italija je prvi krug zaključila porazom od Amerikanaca. Tony Azevedo je imao šut 2/6, ali je zato na golu Baron imao solidnih 11 odbrana, tri više od Tempestija. Dovoljno za slavlje Amerikanaca 11:9.

U četvrtfinalu će Hrvatska igrati protiv pobjednika meča Kazahstan - Crna Gora, Grčka će vrlo vjerovatno na Australiju, dok su u drugom dijelu žrijeba Mađarska i Srbija. Mađarska čeka boljeg iz duela Kanada - Italija, dok će najzanimljiviji par onaj između Brazila i SAD. Ukoliko prođu Amerikanci, Srbija bi mogla imati dosta posla u četvrtfinalu.

Rezultati 3.kola:

Grupa A:
Hrvatska - Kina 17:1
Kanada - Brazil 10:6

Grupa B:
Grčka - Rusija 15:11
USA - Italija 11:9

Grupa C:
Kazahstan - Južna Afrika 14:3
Mađarska - Argentina 21:4

Grupa D:
Crna Gora - Japan 16:10
Srbija - Australija 10:9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.