Stojnić će se boriti u UFC-u
Denis Stojnić

Denis Stojnić rame uz rame sa Mirkom Filipovićem

Stojnić će se boriti u UFC-u

Bosanskohercegovački ultimate fight borac Denis Stojnić potpisao je ugovor sa najvećom svjetskom korporacijom borilačkih sportova UFC-om, i tako još jednom dokazao da je jedan od naboljih ultimate fight boraca u Evropi i Svijetu, te tek drugi iz regiona poslije legendarnog Hrvata Mirka Cro Copa koji će se takmičiti pod okriljem UFC-a.

Ovo je veliki uspjeh za mene i za moju državu, ovo ne bih mogao dokučiti bez podrške moje porodice, mog trenera i oca Zdravka te ostalih mojih iskrenih prijatelja.“, kaže Stojnić te dodaje: „Nadam se da ću ispuniti svoju želju a to je da budem svjetski šampion u ultimate fightu i tako pokažem svijetu da moja zemlja Bosna i Hercegovina ima vrhunske sportiste kojima kada se ukaže prilika mogu da pariraju svakome!

Inače, Denis Stojnić se trenutno nalazi u Holandiji na pripremama u svom klubu „Golden glory“ za prvi meč u UFC-u koji će imati 7.2.2008. godine u Američkom gradu Miamiju u hotelu „Hard rock casino“ protiv Cane Valaskeza prvaka Amerike u hrvanju koji je nastupao i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.