Tuka: Pokušat ću obradovati Bosance i Hercegovce

Uoči Balkanskog dvoranskog prvenstva

Tuka: Pokušat ću obradovati Bosance i Hercegovce

D. Kurbegović

Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine predstojećeg vikenda učestvovat će na Balkanskom dvoranskom prvenstvu, koje će se održati u Istanbulu.

Našu zemlju će predstavljati devet atletičara, a najviše se naravno očekuje od Amela Tuke, te Hamze Alića.

Dan uoči početka prvenstva na kojem će učestvovat atletičari iz 15 zemalja razgovarali smo sa jednom od uzdanica i kandidatom za osvajanje medalje 24-godišnjim Amelom Tukom.

Ovaj atletičar, koji će u Istanbulu nastupiti u disciplini 800 metara, za SportSport.ba istakao je svoja očekivanja od ovog takmičenja.

"Iskreno ne očekujem ništa posebno, pošto će mi ovo biti tek druga trka u dvorani. Nisam opterečen nekim rezultatom i vremenom. Ja se dobro osjećam i zdrav sam, a kao takav moguće da mogu do medalje, ipak unaprijed ništa ne mogu govoriti, sve zavisi kako će se odvijati utrka. Ja ću u Istanbulu tempirati formu za Evropsko prvenstvo u Pragu, a ovo će svakako biti dobra i jaka provjera.  Naravno da ću dati sve od sebe da obradujem sve građane naše države".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.