Tuka: Uvijek je posebno trčati pred domaćom publikom

Sutra Međunarodni atletski miting u Zenici

Tuka: Uvijek je posebno trčati pred domaćom publikom

D. Kurbegović

Amel Tuka sinoć je iz SAD je stigao u BiH. Nakon drugog ovosezonskog nastupa u Dijamantskoj ligi, u kojem je osvojio 6. mjesto, osvajača bronzane medalje u trci na 800 metara na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Pekingu, očekuje nastup pred domaćom publikom. U srijedu je  na programu 7. međunarodni atletski miting "Zenica 2016". 

"Moram biti iskren, kao što sam i uvijek i priznati da se u trci u Eugenu nisam najbolje osjećao. Od početka trke nisam imao potrebnu svježinu, to su moja prva iskustva u Americi, ali sam i pored toga zadovoljan nastupom. Ipak je to Dijamantska liga, najbolji takmičari, a ja sam još uvijek u fazi, da tako kažem, punjenja", kazao je Tuka.

Sjeća se svog prvog nastupa na mitingu u Zenici, 2010. godine, kao i svakog narednog.

"Nadam se da ću se do sutra uspjeti malo odmoriti i osvježiti. Uvijek je poseban osjećaj trčati pred svojom publikom. Ima tu neke posebne treme. Dat ću sve od sebe da obradujem navijače koje pozivam da u što većem broju iz cijele BiH dođu na miting da podrže naše atletičare, ali i sve druge i da naravno uživaju jer je ovo zaista kvalitetan miting", poručio je Amel Tuka.

U poređenju s istim periodom prošle sezone, koja je bila njegova najuspješnija, sada je u daleko boljoj formi.

 "Lani sam pred nastup u Zenici bio na mitingu u Salzburgu i imao vrijeme 1:46,66. Sada sam na dva mitinga u Africi i Americi, trčao nešto iznad 1:45 i to je odličan pokazatelj. Meni je najvažnije da se sada dobro osjećam, da sam zdrav i da je moj trener zadovoljan. Ne želimo previše forsirati. U idealnu formu trebao bih doći sredinom jula kada je Evropsko prvenstvo u Amsterdamu, a nakon čega počinju i završne pripreme za Olimpijske igre",zaključio je Amel Tuka.

Sutra će u Zenicu doputovati atletičari i atletičarke iz 20 država, organizacioni odbor je obezbjedio sve uslove i po najavama, ovaj miting bi trebao biti jedan od najjačih u regiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi